logo

+972 Magazine:

Een Ander Joods Geluid neemt deel aan het publieke en politieke debat over Israël en Palestina. Door publicaties, het optreden in de media en het organiseren van bijeenkomsten wil EAJG bijdragen aan een rechtvaardige en vreedzame oplossing van het conflict.

Nieuw

[Blog]
Anya Topolski schrijft een gastblog die eerder op MO* werd gepubliceerd. Naar aanleiding van de Israëlische Onafhankelijkheidsdag vraagt zij om samen na te denken over onze geschiedenis, en daar lering uit te trekken. "Het verleden, in plaats van het te parkeren, moet in ons heden aanwezig blijven en gebruikt worden als inspiratiebron voor alternatieve vormen van collectief denken en handelen."
[Opinies]
Onze Duitse zusterorganisatie Jüdische Stimme für gerechten Frieden in Nahost heeft het probleem met de Bank für Sozialwirtschaft AG opgelost. Na uitleg over haar positie wat betreft BDS, heeft de bank besloten de zakelijke relatie weer op te pakken.
[Dossiers]
Dina Zbidat heeft een Palestijnse vader en een Nederlandse moeder. Tot haar achtste woonde ze in Nederland en daarna groeide ze op in Israël, in het Palestijnse dorp Sakhnin. EAJG praat met haar over haar PhD, water en verbinding.
[Dossiers]
EAJG interviewt 'Fuad'. Hij is 35 jaar en woont vlakbij Bethlehem. Hij is al bijna 10 jaar verwikkeld in eindeloze rechtszaken, omdat Israël zijn land wil afnemen. Gebrek aan water is één van de problemen die hij heeft.
[Opinies]
Pesach begint op maandagavond 10 april. De viering van Pesach herinnert Joden over de hele wereld aan de uittocht van het Joodse volk uit de slavernij in Egypte, op weg naar vrijheid.
[Opinies]
EAJG ging deze maand op zoek naar vrouwen met een missie. We vonden Irène Steinert die zich inzet voor bedoeïenen in de Negev-woestijn. Marlijn de Jager stelde een aantal vragen over de huidige situatie.