logo

+972 Magazine:

Een Ander Joods Geluid neemt deel aan het publieke en politieke debat over Israël en Palestina. Door publicaties, het optreden in de media en het organiseren van bijeenkomsten wil EAJG bijdragen aan een rechtvaardige en vreedzame oplossing van het conflict.

Nieuw

[Dossiers]
Erik Ader, zoon van verzetsheld Bastiaan Jan Ader, liet 1100 olijfbomen planten in het Palestijnse dorp Far’ata, om eerder onrecht te compenseren. Het Joods Nationaal Fonds had eerder in naam van zijn vader 1100 bomen geplant op een verwoest Palestijns dorp.
[Opinies]
EAJG keerde zich in 2015 tegen deze samenwerking/stedenband tussen Amsterdam en Tel Aviv en is dat nog steeds. Wie een samenwerking aangaat met de gemeente Tel Aviv en bedrijven in Tel Aviv, ontkomt er niet aan direct en indirect de bezetting te steunen. De bezetting is onontkoombaar verstrikt met de hele Israëlische economie. Hieraan bijdragen moet de gemeente Amsterdam niet willen.
[EAJG doet verslag]
Volgens een Palestijns Israëlische uit Haifa laat de film Junction 48 “van alle films en documentaires die ik gezien heb het beste de situatie van Palestijnse inwoners in Israël zien”. Op het eerste gezicht is het een romantisch verhaal over de Palestijnse hiphopartiest Kareem en zangeres Manar. Gaandeweg wordt duidelijk dat er meerdere lagen in zitten.
[Blog]
Blogger Maaike Hoffer organiseert voor stichting COME jaarlijks een 11-daags dialoogseminar op Cyprus voor circa dertig Israëli’s en Palestijnen in de leeftijd van 20 tot 35 jaar. Deelnemers noemen het een achtbaan van emoties en het meest uitdagende en belangrijkste ooit gedaan.
[Opinies]
De Nederlandse coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap, waar Een Ander Joods Geluid lid van is, stuurde een brief naar kamerleden in aanloop naar de behandeling van de begroting voor Buitenlandse Zaken die eind november zal plaatsvinden.
[EAJG in het nieuws]
Op 9 november vond in de Uilenburger Synagoge de jaarlijkse Kristallnachtherdenking plaats. De sprekers, waaronder Jaap Hamburger, voorzitter van Een Ander Joods Geluid), spraken openhartig en gaven stof tot nadenken. Er werd door alledrie de sprekers vooral gepleit tegen haat zaaien, racisme en uitsluiting.