logo

+972 Magazine:

Een Ander Joods Geluid neemt deel aan het publieke en politieke debat over Israël en Palestina. Door publicaties, het optreden in de media en het organiseren van bijeenkomsten wil EAJG bijdragen aan een rechtvaardige en vreedzame oplossing van het conflict.

Nieuw

[Opinies]
De Israëlische Ronie blikt twee jaar na de militaire operatie in de Gazastrook terug op die zomer. Israël stemt treurig en boos, schrijft ze. "Israël heeft nieuw leiderschap nodig, een geweldloze regering, die gelooft in vrede en beseft dat het nú tijd is om actie te ondernemen."
[Opinies]
Met het oog op de vaststelling van partijprogramma's voor de verkiezingen van 15 maart 2017, wil de Nederlandse coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap via een brief aan de programmacommissies aandacht vragen voor de schendingen van de rechten van Palestijnse kinderen die onder de Israëlische bezetting leven.
[Dossiers]
Twee jongens, een islamitische Palestijn en een joodse Israëli, organiseerden samen meerdere iftar-maaltijden tijdens de Ramadan. De maaltijden vonden plaats op het dak van een hotel in de oude stad van Jeruzalem. Zij maken samen deel uit van een vriendengroep die op informele wijze laat zien dat Palestijnen en Israëli’s ook vrienden kunnen zijn.
[Dossiers]
Jeruzalem is één van de meest controversiële plekken op aarde. Een stad vol pracht en praal, met heilige plaatsen die men wereldwijd aanbidt, maar ook met een bloederig verleden en heden. Hoe voelt het om in zo’n verscheurde stad te werken? En hoe ziet de toekomst eruit? We vroegen het de Israëlische NGO Ir Amim.
[Dossiers]
Rebecca Vilkomerson, directrice van het Amerikaanse Jewish Voice for Peace, zegt dat de staat Israël verantwoordelijk gehouden moet worden voor de mensenrechtenschendingen die het veroorzaakt.
[Factsheets]
Lees in dit factsheet de historie van de Tempelberg en de situatie in Jeruzalem in 1947, 1948 en na de Juni Oorlog van 1967. Dit factsheet geeft naast de opinie van EAJG ook aan hoe rondom de Tempelberg religie en politiek verweven zijn.