+972 Magazine:

Nieuw

[Blog]
Marieke blogt naar aanleiding van Pesach over vrijheid. Met Pesach vieren Joden de vrijheid uit slavernij in Egypte. En op 5 mei zullen we in Nederland vieren dat we al meer dan 70 jaar in vrijheid leven.
[Opinies]
Morgen begint Pesach. De boodschap is elk jaar weer hetzelfde: we mogen onze vrijheid niet als vanzelfsprekend aannemen!
[Blog]
Onze blogger Simcha schrijft over de Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders. Hij stelt dat het in ieder geval een vooruitgang is dat een Amerikaanse politicus openlijk kritiek uitoefent op Israël, zonder dat dit gelijk zijn politieke doodsteek betekent.
[Opinies]
In de combinatie van strijdvaardigheid, medemenselijkheid en mededogen herdenken wij haar en willen wij het werk dat Anneke is begonnen voortzetten.
[Opinies]
Max Wieselmann roept Nederland en de EU op om het Associatieverdrag met Israël tegen het licht te houden. Het verdrag stelt dat samenwerking tussen de partners gebaseerd is op respect voor mensenrechten. Is dat er nog wel?
[Blog]
De Israëlische professor Oren Yiftachel gaf een lezing in Amsterdam over kolonisatie, apartheid, het discours, en een confederatie in het kader van het initiatief Two States One Homeland. Maaike blogt erover.
Anneke Jos Mouthaan