logo

+972 Magazine:

Een Ander Joods Geluid neemt deel aan het publieke en politieke debat over Israël en Palestina. Door publicaties, het optreden in de media en het organiseren van bijeenkomsten wil EAJG bijdragen aan een rechtvaardige en vreedzame oplossing van het conflict.

Nieuw

[EAJG doet verslag]
Voor dit boek reist de Israëlische schrijver Nir Baram een jaar lang door Israël en de Palestijnse gebieden. Hij spreekt met iedereen die hij tegenkomt, of ze nu vluchteling, kolonist, soldaat, student, hoedster van de Al-Aqsamoskee of politicus zijn. De uitkomst is ontwapenend.
[Blog]
Beate blogt vanuit Israël over antisemitisme: "Opgegroeid tijdens en na de Nazi-overheersing waren antisemitisme, discriminatie en racisme normatieve ijkpunten. En Israël was onze herrijzenis uit de hel. Het leek allemaal helder en eenduidig."
[Dossiers]
Marlijn praat met rabbijn Lody van de Kamp over angst, beeldvorming, antisemitisme en het initiatief Saïd&Lody. "...Je hoeft zeker niet bang te zijn voor (groepen) mensen. Ga gewoon eens een gesprek aan."
[Opinies]
Hoe liep het af met onze Duitse zusterorganisatie JS, Jüdische Stimme für gerechten Frieden in Nahost e.V.? Eind oktober 2016 kreeg JS te horen van hun bank, de Bank für Sozialwirtschaft AG (BfS), dat de rekening van de organisatie per 1 januari 2017 zou worden opgeheven. EAJG heeft het uitgezocht.
[Opinies]
Naar aanleiding van de gesprekken die binnen de Amsterdamse gemeenteraad gevoerd worden over een eventuele stedenband met Tel Aviv en Ramallah, zegt Jaap Hamburger in dit opinieartikel dat burgemeester Van der Laan een loopje neemt met de strikte voorwaarden die afgesproken zijn.
[Dossiers]
In het VredesMagazine is een opiniestuk over BDS gepubliceerd, geschreven door Jaap Hamburger. Hij pareert enkele propagandistische 'argumenten' van de anti-BDS beweging, waaronder het vermeende doel van BDS: "Als de verlangde doelen eenmaal volledig zijn gerealiseerd, betekent dat niet het einde van de staat Israël, maar het einde van de BDS-beweging."