+972 Magazine:

Nieuw

[Opinies]
Een Ander Joods Geluid wenst iedereen een goed en gezond Rosh Hashana.
[Opinies]
Jaap Hamburger schrijft in Het Parool dat er geen goede argumenten zijn voor de gemeente Amsterdam om de samenwerking met Tel Aviv te versterken.
[Blog]
Lody van der Kamp vraagt zich in een gastblog af: Ontstaat kritiek op Joden om Israël vanwege antisemitisme? Vanwege gebrek aan kennis? Vanwege een weggestopte geschiedenis die wij als Joodse gemeenschap nog steeds niet goed onder ogen durven te zien?
[Opinies]
Op 20 augustus organiseerde de coalitie Amsterdam voor Palestina een bijeenkomst over de samenwerking/stedenband die Amsterdam wil aangaan met Tel Aviv. Namens Een Ander Joods Geluid sprak Jaap Hamburger daar over de redenen dat EAJG tegen deze samenwerking is.
[Blog]
De Israëlische Ronie Barel blogt over twee gebeurtenissen in Israël/Palestina afgelopen week - het neersteken van een aantal mensen tijdens de Gay Pride en het in brand steken van een Palestijns huis terwijl het gezin binnen lag te slapen, beide door joodse extremisten.
[Factsheets]
Het factsheet 'Eén jaar na de Gaza-oorlog' geeft een overzicht van de situatie in Gaza en de belangrijkste conclusies uit het VN-rapport dat schendingen van het internationaal humanitair recht en de mensenrechten onderzocht heeft.
Geen veilig, democratisch Israël zonder Palestijnse staat!