logo

Vertoning film Waiting for Giraffes, in Den Haag

Wat: vertoning film Waiting for Giraffes
Wanneer: o.a. zaterdag 25 maart 2017, om 12:00
Waar: Theater aan het Spui Kleine Zaal, Spui 187, Den Haag

Tijdens het Movies that Matter festival wordt de film Waiting for Giraffes een aantal keer gedraaid, zie voor de data de website.

Dr. Sami is de dierenarts van dienst in Qalqilya Zoo, de dierentuin in de gelijknamige ommuurde Palestijnse stad. Hij houdt van zijn dieren en heeft grootse plannen. Zo zou hij graag opnieuw een stel giraffen in zijn dierentuin verwelkomen.

Dr. Sami houdt van zijn dieren alsof het zijn eigen kinderen zijn. Als ze klein zijn, neemt hij ze in een tasje mee naar huis om ze te kunnen verzorgen. Zijn échte kinderen steken maar wat graag hun vingers door de tralies van de tijdelijke verblijven in de huiskamer.

Maar om de toekomst van de dierentuin te kunnen waarborgen en interessante dieren aan de bezoekers te kunnen blijven tonen, is het van groot belang dat Dr. Sami en zijn collega's erin slagen lid te worden van EAZA, het samenwerkingsverband van dierentuinen in Europa en het Midden-Oosten. Vertegenwoordigers van EAZA komen op bezoek om de dierentuin aan een inspectie te onderwerpen en doen aanbevelingen om de leefsituatie van de dieren te verbeteren.

Regisseur Marco de Stefanis keek mee over de schouder van Dr. Sami en toont subtiel de verhoudingen tussen de gekooide dieren en de bezoekers van de dierentuin: bewoners van een ommuurde stad, die zij moeilijk kunnen verlaten.

25 maart 2017 12:00
Theater aan het Spui Kleine Zaal, Spui 187
Den Haag
Nederland