logo

Zesdaags evenement Enough is Enough!, van 5 tot 10 juni, in Den Haag en Amsterdam

Wat: zesdaags evenement Enough is Enough!
Wanneer: van 5 tot en met 10 juni 2017
Waar: op diverse lokaties in Den Haag en Amsterdam

Polarisatie, discriminatie, racisme, antisemitisme, islamofobie: Enough is Enough! Populistische en extremistische opvattingen voeren de boventoon in Israël, én ook in Nederland. De Israëlische bezetting van Palestina zet joden en moslims tegen elkaar op, ook hier in de Nederlandse straten. Wat kunnen wij zelf doen als tegenwicht tegen dit haat zaaien en deze angstpolitiek? Hoe leggen we verbindingen tussen mensen en organisaties? Hoe starten we een dialoog met 'de ander'? Hoe kunnen we bijdragen aan een betere toekomst voor Palestijnen en Israëli's daar en meer verdraagzaamheid en tolerantie hier? EAJG organiseert een zesdaags evenement, 50 jaar na de Zesdaagse Oorlog, want genoeg is genoeg!

Dat de bezetting van Palestina door Israël al 50 jaar duurt, vinden we schandalig. Het VN-Verdelingsplan bestaat dit jaar 70 jaar en de Balfour Declaratie viert in november zijn 100e verjaardag. Dat zijn geen jubilea om trots op te zijn. De weg naar vrede lijkt eindeloos, maar we geven niet op. Integendeel. EAJG heeft er genoeg van en organiseert daarom precies 50 jaar na de zesdaagse oorlog, van 5 t/m 10 juni, een zesdaags evenement met een veelzijdig programma: Enough=Enough! We maken ons sterk voor vrede en rechtvaardigheid, daar en hier. Samen met jou kunnen we de krachten bundelen, elkaar inspireren en samen werken aan meer verbinding, begrip, vrede en rechtvaardigheid.

Wat kun je tussen 5 en 10 juni 2017 verwachten? George en Eran op het toneel, film, video's, workshops en interactieve lezingen van organisaties en deskundigen zoals PAX for Peace, storyteller Arjen Barel, Israëlische journaliste Amira Hass, en trainer Rob Boudewijn. We heten je welkom in ons Knowledge Café en bij onze Living Library en nog veel meer! Bekijk ons programma en kom ook!

5 juni 2017 19:30   tot   10 juni 2017 18:00
Diverse lokaties
Den Haag en Amsterdam
Nederland