logo

Benefietconcert Children of Gaza, in Amsterdam

Wat: benefietconcert Children of Gaza
Wanneer: zondag 23 april, van 15.00 tot 18.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur
Waar: Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, Amsterdam
Toegang: € 10,- p.p.

Programma
- de noodsituatie in Gaza, door Robert Soeterik van het Nederlands Palestina Komitee
- de kinderen van Gaza, door Ingrid Rollema, Stichting HOPE
- toelichting door componist Eduard de Boer op het werk, aan de hand van een vijftal Palestijnse melodieën die in de muziek zijn verwerkt, en uitvoering van enkele liedfragmenten
- pauze
- uitvoering van de compositie door de sopraan Dima Bawab, op de vleugel begeleid door Eduard de Boer

Na afloop wordt er een glas geschonken en zijn er mediterrane hapjes. De opbrengst van de kaartverkoop (toegang 10,- euro p.p.) gaat naar de Stichting HOPE, die in de Gazastrook werkt met gehandicapte en getraumatiseerde kinderen (www.hope-foundation.nl).

Dima Bawab werd geboren in Jordanië en is van Palestijnse afkomst. Al op vierjarige leeftijd ging zij piano en dans studeren aan het Koning Hoessein Nationaal Conservatorium in Amman. Zij vervolgde haar muziekopleiding aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs, waar zij cum laude afstudeerde.

Eduard de Boer studeerde piano en compositie aan het Utrechts Conservatorium en orkestdirectie aan het Maastrichts Conservatorium. Sinds 1981 componeert hij voornamelijk in opdracht, waaronder opera’s, symfonieën, balletten, soloconcerten, kamermuziek en composities voor blaasorkest, voor koor en voor symfonieorkest. Naast zijn compositorische werkzaamheden is hij actief als pianist en dirigent van eigen werk.

Ingrid Rollema is beeldend kunstenaar, oprichter van Het Theater van de Verkeerde Beslissing, voormalig directeur van de Vrije Academie en GEMAK in Den Haag, mede oprichter van Stichting HOPE. De Open Studio in Khan Younis, in de Gazastrook, is de werkplaats van Stichting HOPE. Hier werkt men ruim 20 jaar met gehandicapte en getraumatiseerde kinderen. De Open Studio werkt vanuit de kunsten en heeft een eigen opleiding geïncorporeerd in de Universiteit van Khan Younis.

23 april 2017 15:00
Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452
Amsterdam
Nederland