logo

Voorstelling George & Eran Lossen Wereldvrede op! DE FINALE, in Amsterdam

Wat: voorstelling George & Eran Lossen Wereldvrede op! DE FINALE
Wanneer: maandag 5 juni, van 19.30 tot 22.00 uur
Waar: Het Amsterdams Theaterhuis, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54, Amsterdam
Tickets: via het ticketkantoor

George & Eran Lossen Wereldvrede op! DE FINALE is een muzikale conflictkomedie en het laatste deel van een drieluik (dat je prima kunt bekijken, zonder de eerste twee delen te zien). George Elias Tobal en Eran Ben-Michael (George & Eran Theaterproducties) schrijven en maken samen theater. De stukken zijn geïnspireerd op eigen ervaringen en persoonlijke, maatschappelijke verhalen.

Over het theaterstuk
George (van Syrische afkomst) strandde op Lesbos. Daar zag hij hoe honderden Syrische vluchtelingen 'aanspoelden'. Hij besloot hen te helpen en deed een tijd vrijwilligerswerk. Eran richtte zich in Den Haag, Brussel, Parijs en Berlijn op verschillende beleidsmakers en wetgevers. Hij praatte met invloedrijke mensen die vrede wél mogelijk konden maken. In het stuk George & Eran Lossen Wereldvrede op! DE FINALE doen George en Eran hun bevindingen op muzikale wijze uit de doeken.

Programma
19:30 uur: Inloop
20:00 uur: Opening door Dieuwertje Blok
20:05 uur: George & Eran Lossen Wereldvrede op! DE FINALE
21:45 uur: Dieuwertje Blok in gesprek met George & Eran
22:00 uur: Borrel

Deze voorstelling is de opening van het zesdaagse evenement Enough is Enough! dat Een Ander Joods Geluid van 5 t/m 10 juni organiseert, precies 50 jaar nadat de Israëlische bezetting begon. Door deze bezetting worden de rechten van de Palestijnen al decennia met voeten getreden. Het conflict veroorzaakt aan beide zijden vele slachtoffers en biedt zowel Palestijnen als Israëli's geen enkel uitzicht op een vreedzame en stabiele samenleving. Stabiliteit in het Midden-Oosten is niet denkbaar zonder oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Dit conflict heeft door zijn duur een ziekmakend effect op de relatie tussen bevolkingsgroepen, niet alleen in het Midden-Oosten zelf, maar ook in Europa en Nederland. Zonder oplossing van dit conflict zullen spanningen in de steden en straten van Europa verder toenemen. We willen dit niet zomaar laten gebeuren en daarom roepen we: Enough is Enough!

5 juni 2017 19:30
Het Amsterdams Theaterhuis, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54
Amsterdam
Nederland