logo

Filmvertoning 'Disturbing the Peace' plus Q&A met twee activisten, in Amsterdam

Wat: filmvertoning 'Disturbing the Peace' plus Q&A
Wanneer: dinsdag 6 juni, van 18.30 tot 21.00 uur
Waar: Filmtheater de Uitkijk, Prinsengracht 452, Amsterdam
Tickets: € 7,50 en € 5,- (korting) via het ticketkantoor

De wereldwijd gelauwerde documentaire Disturbing the Peace vertelt het verhaal van de activistische groep Combatants for Peace. Sinds 2005 strijden deze Israëli’s en Palestijnen zij-aan-zij geweldloos voor vrede. Ondersteund door archiefmateriaal vertellen filmmakers Stephen Apkon en Andrew Young in Disturbing the Peace het verhaal van deze strijdbare groep en wat hun persoonlijke drijfveren zijn voor geweldloos verzet. Van voormalige vijanden en soldaten in de gewapende strijd transformeren ze in geweldloze vredesactivisten.

Combatants for Peace is dit jaar genomineerd voor de nobelprijs voor de vrede. De film beleefde zijn Nederlandse première op het Movies that Matter filmfestival, dat van 24 maart t/m 1 april 2017 plaatsvond in Den Haag.

Programma
18:30 uur: Inloop
19:00 uur: Welkom en korte uitleg
19:05 uur: Film 'Disturbing the Peace'
20:35 uur: Skype Q&A met twee activisten van Combatants for Peace
21:00 uur: Borrel

Deze film wordt vertoond in het kader van het zesdaagse evenement Enough is Enough! dat Een Ander Joods Geluid van 5 t/m 10 juni organiseert, precies 50 jaar nadat de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden begon. Door deze bezetting worden de rechten van de Palestijnen al decennia met voeten getreden. Het conflict veroorzaakt aan beide zijden vele slachtoffers en biedt zowel Palestijnen als Israëli's geen enkel uitzicht op een vreedzame en stabiele samenleving. Dit conflict heeft door zijn duur een ziekmakend effect op de relatie tussen bevolkingsgroepen, niet alleen in het Midden-Oosten zelf, maar ook in Europa en Nederland. Zonder oplossing van dit conflict zullen spanningen in de steden en straten van Europa verder toenemen. We willen dit niet zomaar laten gebeuren en daarom roepen we: Enough is Enough!

Enough is Enough! is een initiatief van Een Ander Joods Geluid en wordt financieel mogelijk gemaakt door Haëlla Stichting, Fonds 1818, Fonds Vredesprojecten, Gravin van Bylandt Stichting, Stichting Het Solidariteitsfonds, Geloof in je Project en particuliere donateurs.

6 juni 2017 18:30
Filmhuis de Uitkijk, Prinsengracht 452
Amsterdam
Nederland