logo

Celebration of Life, in Den Haag

Wat: Celebration of Life
Wanneer: donderdag 20 juli van 19:00 tot 22:00
Waar: Torenstraat 140, Den Haag

Kom samen met Muslims for Progressive Values Nederland (MPV) voor een avond vol persoonlijke hommages, poëzie, live muziek en komedie, waarin de geweldige inspanningen gehuldigd zullen worden van artiesten en activisten uit de moslimwereld die hebben gestreden tegen mensenrechtenschendingen en pleiten voor gelijkwaardigheid van alle mensen.

Dit jaar wordt aandacht gegeven aan musici en artiesten die zijn gevangen genomen, verbannen, of vermoord voor hun recht op vrijheid van meningsuiting gevat in creatieve expressie. Tijdens het evenement zullen uitgenodigde gastsprekers (waaronder directeur van EAJG Max Wieselmann) een meeslepend narratief voordragen (in de eerste persoonsvorm) over het leven van deze artiesten die vervolgd zijn voor hun strijd voor rechtvaardigheid en gelijkheid.

Artiesten als Paradise Sorouri, één van Afghanistan's eerste vrouwelijke rappers, zullen geëerd worden. Zij leeft momenteel verborgen in haar thuisstad Herat wegens doodsbedreigingen van de Taliban. Amjad Sabra is een Pakistaanse Sufi zanger die in juni 2016 vermoord is door de Taliban voor zijn muziek. Hila Sedhighi, artieste en activiste en één van Irans meest gevierde dichteressen, leeft onder voortdurende bedreiging van arrestaties. Ashraf Fayadh is een Palestijnse poëet die sinds 2014 in gevangenschap in Saoedi-Arabië zit. Zijn terdoodveroordeling in 2016 is door acties van o.a. Amnesty omgezet in levenslange gevangenisstraf en 800 zweepslagen. Hun verhalen en inspanningen en die van vele andere artiesten en activisten worden naar buiten gebracht zodat hun inzet voor de vrijheid van meningsuiting blijft voortleven en anderen kan inspireren.

Aanmelden kan via info@mpvnederland.org of Facebook. Deze avond is georganiseerd door Muslims for Progressive Values Nederland en CAAT Projects. Een trailer over het evenement is hier te zien.

20 juli 2017 19:00
Torenstraat 140
Den Haag
Nederland