logo

Conferentie Palestine & Israel - Moving Towards Needs-Based Solutions, in Brussel (België)

Wat: conferentie Palestine & Israel - Moving Towards Needs-Based Solutions
Wanneer: donderdag 19 oktober, ‘s middags
Waar: Europees Parlement, Brussel, België
Registreren: via epmed.brussels@gmail.com

Het huidige standpunt van de EU over het vredesproces in het Midden-Oosten stelt dat: "Het doel van de EU is een tweestatenoplossing met een onafhankelijke, democratische, aangrenzende en levensvatbare Palestijnse staat die naast Israël en zijn andere buren bestaat. In het langetermijnbeleid van de EU wordt gesteld dat onderhandelingen hiervoor de beste weg vooruit zijn." De resolutie die in 2015 is aangenomen van het Europese Parlement over de erkenning van de Palestijnse staat, steunt dit doel. Maar hoe kunnen we een behoeftegerichte aanpak garanderen? De European Platform for Middle East Dialogue (EPMED) is van mening dat dit een vitale vraag is om te onderzoeken als de EU de conflictpartijen naar een meer deugdelijk proces van verzoening wil bewegen.

Met dit evenement streeft EPMED ernaar om zo'n platform te bieden, zodat actoren uit verschillende delen van de samenleving hun ideeën over dit onderwerp kunnen presenteren. Door het evenement in het Europese Parlement te organiseren, één van de voornaamste internationale platforms voor dialoog, zal het evenement politieke geloofwaardigheid hebben.

Meer informatie over de conferentie, sprekers, het programma en workshops eromheen, is te vinden op de website van EPMED.

19 oktober 2017 14:00
Europees Parlement
Brussel
België