logo

Bijeenkomst met kunstenares Ingrid Rollema over Gaza, in Groningen

Wat: bijeenkomst met kunstenares Ingrid Rollema over Gaza
Wanneer: maandag 16 oktober, om 19.30 uur
Waar: GroenLinks pand, Coehoornsingel 87, Groningen
Toegang: gratis

Stichting Groningen-Jabalya organiseert een avond met Ingrid Rollema van stichting Hope. Ingrid zal vertellen over de huidige situatie in Gaza en over de activiteiten van de stichting in de afgelopen twintig jaar. Ook zal zij ingaan op het toekomst perspectief. In dat kader zal zij ook praten over het project "BeeHome" waar kinderen uitgedaagd worden in de kampen binnen en buiten de Arabische wereld om kunstwerkjes te maken van materialen die voorradig zijn in de kampen.

Verder wordt er een filmpje getoond over het leven in Gaza door Marsel Loermans. Een kort filmpje van Suzanne Groothuis laat zien wat de stichting doet met de kinderen in Gaza die meedoen met het project Open Studio.

Over Stichting Hope
“Wij willen getraumatiseerde en gehandicapte kinderen helpen om een waardevol leven op te bouwen door lessen en therapie vanuit Kunst en Cultuur. Oorlog is van alle tijden en wij verbeelden ons geen wereld zonder getraumatiseerde kinderen. Wij zorgen dat de effecten van oorlog gedragen en verwerkt kunnen worden zodat een waardevol leven mogelijk wordt. Wij willen dit bereiken door kunst- en cultuurlessen in de 'Open Studio’.”

16 oktober 2017 19:30
GroenLinks pand, Coehoornsingel 87
Groningen
Nederland