Tentoonstelling door Yael Bartana: … and Europe will be stunned, tot 26 augustus

De tentoonstelling door Yael Bartana … and Europe will be stunned was een van de sensaties van de 54e Biënnale in Venetië in 2011 waar het voor het eerst getoond werd in het Poolse nationale paviljoen. Deze video-installatie van de Israëlisch-Nederlandse kunstenaar Yael Bartana bestaat uit drie films: Mary Koszmary ('Nachtmerrie', 2007, collectie Van Abbemuseum), Mur i wieża ('Muur en toren', 2009, collectie Van Abbemuseum) en Zamach ('Moord', in 2011 door Outset aan het Van Abbemuseum en het Museum of Modern Art in Warschau geschonken). Tesamen vormen ze The Polish Trilogy over de Jewish Renaissance Movement in Polen (JRMiP) die pleit voor de terugkeer van 3,3 miljoen Joden naar Polen.

Waar: Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10, Eindhoven
Wanneer: tot en met 26 augustus 2012
Openingstijden: dinsdag t/m zondag, van 11:00 tot 17:00 uur

De drie films gaan over de activiteiten van de Jewish Renaissance Movement in Polen (JRMiP): een politieke groepering die oproepen tot terugkeer van Joden naar het land van hun voorvaderen. De films zitten vol met verhalen over de Israëlische kolonistenbeweging, Zionistische dromen, antisemitisme, de Holocaust en het Palestijnse recht op terugkeer. Met het realiseren van deze filmtrilogie legde de kunstenaar de fundamenten voor een nieuwe politieke beweging.

Samen met de films wordt een archief getoond met een verkenning van de historische en esthetische referenties die in de films naar voren komen. Ook liggen er manifesten van de JRMiP klaar om mee te nemen en bezoekers worden aangemoedigd zich aan te melden bij de beweging.

Meer informatie is te lezen op de website van het Van Abbemuseum.

1 July 2012 11:00   through   26 August 2012 17:00
Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10
Eindhoven
Netherlands

Help spread the word

Please help us and let your friends, colleagues and followers know about our page: Tentoonstelling door Yael Bartana: … and Europe will be stunned, tot 26 augustus


You can also share the below link in an email or on your website.
http://www.eajg.nl/civicrm/event/info?id=58&reset=1