Fototentoonstelling: We never finished 1948, 7 juni tot 1 juli

Van 7 juni tot 1 juli is een fototentoonstelling van het fotografencollectief ActiveStills te zien: We never finished 1948. Displacement in Israël / Palestina.

Wanneer: donderdag 7 juni t/m zondag 1 juli 2012, open: wo t/m zo van 13.00 tot 20.00
Waar: Melkweg Galerie, Marnixtraat 409, Amsterdam
Toegang: vrij

In juni duurt de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden 45 jaar. Ter gelegenheid daarvan organiseert SIVMO, samen met Gate48 – platform voor kritische Israëli’s in Nederland – een fototentoonstelling. De fotografen van ActiveStills brengen in beeld wat bezetting en onderdrukking met mensen doet. Ze laten zien dat gedwongen verhuizingen en ontheemding, begonnen in 1948, tot op de dag van vandaag wordt voortgezet, zowel binnen Israël als in Oost-Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever. Als voorbeeld van verzet tegen de illegale confiscatie van land wordt de wekelijkse slag in het dorp Nabi Saleh in beeld gebracht.

ActiveStills is een collectief van tien fotografen die in Israël/Palestina werken en zich richten op sociale en politieke reportages, publicaties en tentoonstellingen. ActiveStills maakt vaak gebruik van de openbare ruimte voor tentoonstellingen om de publieke opinie in Israël direct te beïnvloeden en sociale verandering te stimuleren. 

7 June 2012 13:00   through   1 July 2012 20:00
Melkweg Galerie, Marnixtraat 409
Amsterdam
Netherlands

Help spread the word

Please help us and let your friends, colleagues and followers know about our page: Fototentoonstelling: We never finished 1948, 7 juni tot 1 juli


You can also share the below link in an email or on your website.
http://www.eajg.nl/civicrm/event/info?id=67&reset=1