logo

Lezing over de invloed van ultraorthodoxe groepen in Israël

Wat: 'Henriette van Lynden Lezing', over de invloed van ultraorthodoxe groepen in Israël
Wanneer: 14 juni, 20.00 (zaal open vanaf 19.30) tot 21.30 met aansluitend een borrel
Waar: Grote Zaal van de Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert een lezing getiteld ‘Women in Israel: to the Back of the Bus? Ultra-Orthodoxy, Liberal Protest & Women’s Rights’.

De sprekers van deze avond zijn Prof. Tamar El-Or en Orly Erez-Likhovski. Prof. Tamar El-Or is antropologe bij de Hebrew University in Jeruzalem, en schrijfster van onder andere ‘Reserved Seats: Religion, Gender, and Ethnicity in Contemporary Israel’.

Orly Erez-Likhovski is advocate bij IRAC, het Israel Religious Action Center. Ze procedeerde onder andere tegen de scheiding van mannen en vrouwen in het openbaar vervoer, en voor gelijke overheidsfinanciering van orthodoxe en liberale rabbi’s (waaronder de vrouwelijke rabbi Miri Gold). Daarnaast zal via een live verbinding met Israël een derde spreker deelnemen.

U kunt zich aanmelden via DAM-lezingen@minbuza.nl onder vermelding van ‘lezing 14 juni’. Gelieve hierbij aan te geven met hoeveel mensen u komt. De lezing is gratis toegankelijk.

14 juni 2012 20:00
Grote Zaal van de Rode Hoed, Keizersgracht 102
Amsterdam
Nederland

Deel met vrienden, familie en collega's...

Help ons en informeer uw vrienden, collega's en volgers over onze pagina: Lezing over de invloed van ultraorthodoxe groepen in Israël


U kunt ook de link hieronder delen via een mail of op uw website.
http://www.eajg.nl/civicrm/event/info?id=69&reset=1