logo

Een zoet jaar voor iedereen

20-09-2017 11:08

Volgens de Joodse jaartelling breekt vanavond het jaar 5778 aan, traditioneel Genevieve met de rituelen van Rosj Hasjana. Iedereen die zich hierdoor geïnspireerd weet en deze dagen viert wensen wij van harte een Sjana Tova oe'Metoeka, een goed en zoet jaar.

Als organisatie kan Een Ander Joods Geluid terugkijken op een prima tijd. Maar in Israël en Palestina hebben wij het zoet in het voorbije 5777 niet echt kunnen ontdekken. Tijdens ons Zesdaagse Evenement in juni hebben we onder meer een avond aandacht besteed aan de onleefbare situatie in de Gazastrook. De omstandigheden worden alleen maar slechter. Het zoet is ver te zoeken - bij gebrek aan gezond drinkwater drinken bewoners vuil kwelwater uit de zee dat veel te zout is. Het is één voorbeeld uit velen - huisuitzettingen, martelingen, juridische en bureaucratische pesterijen en maandenlange detentie zonder vorm van proces zijn helaas nog steeds aan de orde van de dag. Wij berichten u er bijna dagelijks over op de sociale media.

Wij blijven strijden voor wat in de kern goed en zoet is voor iedereen: rechtvaardigheid voor alle volkeren in het Midden-Oosten, een einde aan de bezetting, gelijke rechten voor iedereen. Ook in de komende tijd hopen we u aan onze zijde te vinden.