logo

Zesdaags evenement Enough is Enough!

Een Ander Joods Geluid organiseerde van 5 t/m 10 juni het zesdaags evenement Enough=Enough naar aanleiding van de Zesdaagse Oorlog die vijftig jaar geleden plaatsvond. Een evenement met een veelzijdig programma. We blikken terug op de verschillende activiteiten

Met deze trailer luidden we dagelijks de activiteiten in.
Credits:
Productie: Novastories.nl
Animaties: Explanimators.nl

De opening van Enough=Enough werd verzorgd door Dieuwertje Blok. Ze vergeleek haar opvattingen over Israël van vijftig jaar geleden met haar opvattingen nu. Ze stond vierkant achter Israël, wat destijds een normale zaak was. En nu maakt ze deel uit van het Comité van Aanbeveling van EAJG. Niet omdat ze tegen Israël is, maar omdat ze kritiek levert op de manier waarop Israël met mensenrechten omgaat. “Een echte vriend durft kritisch te zijn, móet kritisch zijn. Kritiekloos zijn is in mijn ogen een vorm van desinteresse, wegkijken en alles behalve liefdevol,” legt ze uit. Lees hier haar volledige openingstekst.

Hedy d’Ancona, bestuurslid van EAJG hield het slotwoord, waarin ze terugkijkt op een veelzijdige en bijzondere week. Ze hoopt (namens EAJG) dat we genoeg handvatten hebben aangereikt om 'iets' te doen voor een betere toekomst in Israël-Palestina. Lees hier haar slotwoord.

Achtergrond
Polarisatie, discriminatie, racisme, antisemitisme, islamofobie: Enough = Enough! Populistische en extremistische opvattingen voeren de boventoon in Israël, én ook in Nederland. De Israëlische bezetting van Palestina zet joden en moslims tegen elkaar op, ook hier in de Nederlandse straten. Wat kunnen wij zelf doen als tegenwicht tegen dit haat zaaien en deze angstpolitiek? Hoe leggen we verbindingen tussen mensen en organisaties? Hoe starten we een dialoog met 'de ander'? Hoe kunnen we bijdragen aan een betere toekomst voor Palestijnen en Israëli's daar en meer verdraagzaamheid en tolerantie hier? EAJG organiseert van 5 t/m 10 juni een zesdaags evenement, 50 jaar na de Zesdaagse Oorlog, om hiervoor handvatten te geven, want: genoeg is genoeg!