logo

Ons zomerprogramma

16-06-2018 20:01

EAJG nodigt u graag uit deze zomer voor een aantal bijeenkomsten op ons kantoor in Amsterdam.

Het is onze bedoeling twee wensen te combineren. Wij willen onze achterban weer eens ontmoeten. En wij willen ons en u laten bijpraten door deskundige sprekers over de actualiteiten in Israël/Palestina. 
Het programma begint altijd om 14.30 en eindigt om 16.00 uur. De toegang plus koffie, thee & koekjes is gratis.

Vooralsnog zijn drie bijeenkomsten definitief vastgelegd.

Donderdagmiddag 28 juni bespreken directeur Jaap Hamburger, directeur Max Wieselmann en medewerkster Daphne Meijer waar EAJG zich de afgelopen tijd mee bezig heeft gehouden en wat wij in de komende tijd van plan zijn.
'n Paar voorbeelden. We voeren mee met de Gaza Grachtenparade in Amsterdam ter gelegenheid van het bezoek van de Gaza Flotilla.

We staken Sanne Wallis de Vries en Martine Sandifort een hart onder de riem na de kritiek op hun persiflage van de Songfestivalwinnares Netta. Lees hier de brief die Jaap en Max stuurden aan Sanne Wallis de Vries.


Donderdagmiddag 19 juli bespreekt Irène Steinert de vaak vergeten, maar daarom niet minder schrijnende situatie van de Bedoeïenen in Israël. Zij worden uit hun huizen en van hun land gejaagd om plaats te maken voor Joodse steden en bosaanplantprojecten.
Lees hier alvast een rapport.
 
Donderdagmiddag 16 augustus komt Pieter Dronkers van Pax spreken over het onderzoek dat hij onlangs heeft verricht over de situatie in de Palestijnse buurten van Jeruzalem.
Op deze site, van Ir Amim, Stad van de Volkeren, vindt u veel actuele informatie over Jeruzalem.

We hopen deze zomer in totaal vijf bijeenkomsten te houden.

Alle informatie over nieuwe bijeenkomsten verschijnt hier en op onze Facebookpagina en Twitterfeed. 

De ruimte is beperkt, dus aanmelding vooraf is gewenst. Dit kan via d.meijer apenstaart eajg.nl.
Na aanmelding ontvangt u een routebeschrijving naar ons kantoor.