logo

Het andere Israël bestaat!

01-05-2008 12:00

PERSBERICHT

1 mei 2008

Het andere Israël bestaat!

Een Ander Joods Geluid (EAJG) en het Steuncomité Israëlische Vredes- en Mensenrechtenorganisaties (SIVMO) bieden op 7 mei in studio Desmet in Amsterdam een platform aan vredesactivisten uit Israël. 

Deze Israëli’s waren niet welkom bij de viering van het 60-jarig bestaan van de staat Israël in de RAI. Daar hadden zij achter stands hun ideeën en activiteiten kenbaar willen maken aan joods Nederland. Maar de Federatie Nederlandse Zionisten, die de bijeenkomst organiseert, liet weten de stands voor dit doel niet te willen verhuren.

In plaats daarvan zullen vier vertegenwoordigers van Israëlische vredes- en mensenrechtenorganisaties op woensdagavond 7 mei het podium in Desmet in Amsterdam gebruiken om te pleiten voor een Israëlische vredespolitiek. Een politiek, die door middel van dialoog met de Palestijnen, duurzame vrede en veiligheid in de regio kan brengen.

In Desmet zullen Nurit Peled-Elhanan van The International Committtee on Education and Occupation (ICEO), Esther Goldenberg van de organisatie Zochrot en Suleiman Al Hamri en Elik Elhanan van Combatants for Peace over hun ideeën en activiteiten vertellen.

Laatste persberichten