logo

Nieuw Comité van Aanbeveling Een Ander Joods Geluid

03-05-2013 18:52

PERSBERICHT

03 mei 2013

Felix Rottenberg, Hanneke Groenteman en Hedda van Gennep zijn per 24 april 2013 toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van Een Ander Joods Geluid. Samen met Harry de Winter en Dieuwertje Blok, die voorheen in de Raad van Advies zaten, vormen zij het nieuwe Comité van Aanbeveling. Zij zullen Een Ander Joods Geluid inspireren met nieuwe inzichten. Een Ander Joods Geluid verwelkomt de vijf nieuwe leden van het Comité en kijkt er naar uit om zich samen met hen in te zetten voor een evenwichtig Nederlands beleid inzake Israël en Palestina, waarin een rechtvaardige vrede en een betere toekomst voor Israëli’s en Palestijnen centraal staan.

Jaap Hamburger, voorzitter van Een Ander Joods Geluid: “Wij zijn enorm blij met ons nieuwe Comité van Aanbeveling met vijf inspirerende en gedreven leden. Met hun steun en expertise zal Een Ander Joods Geluid zichzelf verder op de kaart zetten als een belangrijke speler ten aanzien van het dossier Israël-Palestina in Nederland”.

Dieuwertje Blok is televisie- en radiopresentator. Zij zat voorheen in het bestuur en de Raad van Advies van Een Ander Joods Geluid.

Felix Rottenberg is programmamaker, presentator en oud-voorzitter van de PvdA. Hij heeft zich de afgelopen jaren herhaaldelijk publiekelijk uitgelaten over Israël en het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Hanneke Groenteman is presentator en journalist. Zij is al sinds het begin verbonden aan Een Ander Joods Geluid, en heeft deze verbondenheid nu verder verankerd door toe te treden tot het Comité van Aanbeveling.

Harry de Winter is producent en programmamaker. Hij was voorheen voorzitter van de Raad van Advies, en was, samen met Anneke Jos Mouthaan, de initiatiefnemer van Een Ander Joods Geluid in 2000.

Hedda van Gennep is documentairemaker. Zij is onder meer bekend van de documentaire ‘Elke Stip=10 Joden’ en maakt al 35 jaar lang series bij de VARA, zoals ‘Open en Bloot’.

Laatste persberichten