logo

Harry de Winter bij Radio 1 over bezoek Peres aan Nederland

01-10-2013 16:25

Harry de Winter, lid van EAJG, debatteert met Harry van den Bergh en Joël Voordewind op Radio 1 over het bezoek van de Israëlische president Shimon Peres aan Nederland.

De Israëlische president Shimon Peres sluit vandaag zijn staatsbezoek aan Nederland af. De president heeft een drukke dag voor de boeg. Niet alleen staat een bezoekje aan onze minister-president op de agenda, ook houdt hij een toespraak voor de leden van de Eerste en Tweede Kamer en dineert hij vanavond met koning Willem-Alexander. De relatie tussen Nederland en Israël lijkt goed. Toch is er ook kritiek.

Stichting Een Ander Joods Geluid vindt dat Nederland veel kritischer moet zijn ten opzichte van Israël, met name te aanzien van het nederzettingenbeleid en de opstelling van de regering in het vredesproces. Naeeda praat hierover met Harry de Winter, programmamaker en lid van Een Ander Joods Geluid, Harry van den Bergh, voormalig PvdA-politicus en lid van de Raad van Toezicht van de Hebreeuwse Universiteit en Joël Voordewind, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie.

Luisteraar, wat vindt u? Moet Nederland Peres tijdens het staatsbezoek aanspreken op het beleid van Israël? Via deze link kunt u het debat terugluisteren.