logo

Brief aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de dood van twee Palestijnse jongens

27-05-2014 13:10

PERSBERICHT

27 mei 2014

Op 26 mei heeft de Nederlandse Coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap een brief gestuurd aan de Minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans.

In de brief stelt de Coalitie bezorgd te zijn dat Israël niet bereid is een grondig en objectief onderzoek in te stellen naar de recente dood van twee minderjarige Palestijnen, en zo nodig degenen die verantwoordelijk zijn voor dit ernstige incident te vervolgen. Gezien de huidige reactie van de Israëlische autoriteiten, de wijze waarop Israël in het verleden dergelijke incidenten behandeld heeft en de ernst van deze gebeurtenis vraagt de Coalitie de minister bij de Israëlische autoriteiten aan te dringen op een gedegen en onafhankelijk internationaal onderzoek betreffende de dood van beide jongens.

Op donderdag 15 mei 2014 werden, tijdens een demonstratie ter herdenking van de Nakba in de stad Beitunia op de bezette Westelijke Jordaanoever, vier ongewapende minderjarige Palestijnen neergeschoten door het Israëlische leger. Twee van hen overleden aan hun verwondingen: Nadim Siyam Nawarah, 17, uit het dorp al-Mazra’ah al-Qibliyah, en Mohammed Mahmoud Salameh (Abu Daher), 17, uit Ramallah. 

De brief is hier terug te lezen.

Laatste persberichten