logo

Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap

Begin 2011 is de Nederlandse coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap gestart met een campagne om aandacht te geven aan de arrestatie en detentie van Palestijnse kinderen door het Israëlische leger, en de misstanden waarmee dit gepaard gaat. Doel van deze langlopende campagne is om aandacht te vragen voor deze problematiek, en in Nederland Kamer en regering te bewegen de Israëlische autoriteiten aan te sporen substantiële verbeteringen door te voeren in de militair-strafrechtelijke keten voor Palestijnse minderjarigen. De problematiek is op ministerieel niveau ter sprake gebracht; substantiële verbeteringen laten nog op zich wachten.

Naast Een Ander Joods Geluid, zijn Defence for Children International – Nederland, gate48, Kairos Palestina Nederland, Palestine Link, United Civilians for Peace (UCP) en War Child betrokken in deze coalitie.

Meer informative over o.a. de campagne, wat de coalitie wil, wat u kunt doen en publicaties die met het onderwerp te maken hebben, vindt u op de website van de coalitie.