logo

Jaarverslag 2014

07-05-2015 15:42

In het nu bijna vijftienjarige bestaan van Een Ander Joods Geluid ging er eigenlijk geen jaar voorbij waarin we niet opnieuw melding moesten maken van een verdergaande escalatie van het conflict tussen Israël en Palestina. De derde Gaza-oorlog in drie jaar was een nieuw dieptepunt en opnieuw deed zich de vraag voor hoeveel dieptepunten we nog gaan meemaken en hoeveel erger het nog kan worden. Toch hebben wij ons ook in 2014 niet moedeloos laten maken. U leest er alles over in ons jaarverslag 2014.

Ook in 2014 lieten wij weer van ons horen als dé kritische Joodse stem in Nederland. Niet alleen met opinies, zoals tijdens de verschrikkelijke aanval op de Gazastrook, maar ook met evenementen zoals de conferentie Action speaks louder than words over de rol van Europa in het conflict. Daarnaast waren wij actief in samenwerkingsverbanden zoals de Coalitie voor Palestijnse Kinderen in Israëlische detentie, waarmee wij de expositie Room no. 4 organiseerden in de Domkerk in Utrecht.

In ons jaarverslag leest u ook waarom Moshe Gilula, Ronie Barel, Dennis Beckers en Beate Zilversmidt Een Ander Joods Geluid steunen. Doet u mee? Kijk op pagina www.eajg.nl/meedoen.