logo

Blog: Geen woorden

12-10-2015 09:39

Toen ik werd gevraagd om iets te schrijven over de recente gebeurtenissen in Israël en Palestina, realiseerde ik me dat ik geen woorden meer heb voor wat er gebeurt. Wat kunnen we nog schrijven of zeggen? Wij linkse Israeli's weten dat het anders kan, beter. Elke ochtend als ik wakker word, hoop ik dat deze golf van geweld ten einde is. Maar het geweld op straat in Israël en Palestina neemt alleen maar toe. De laatste dagen waren vol van gruwelijkheden en geweld, met tientallen aanvallen op zo veel verschillende plaatsen. Veel Joden en Palestijnen kwamen om het leven.

Het geweld tussen Palestijnse burgers en de Israëlische authoriteiten gaat door, en het is nergens meer veilig! En dat is nog niet alles. Vandaag zagen we ook terreur in zuidelijk Israël: een Joodse man stak vier Bedouinen neer die voor de Israëlische gemeente werken. Het moet anders kunnen! Wraak van beide kanten is een gevaar voor beide kanten.

Israël heeft nieuwe leiders nodig, die zich bezig gaan houden met het beëindigen van het conflict. Dit kan zo niet verder. Maar ja, dat hebben we al zo vaak gezegd en er is nog niets veranderd. Ik probeer optimistisch te blijven, maar het is niet makkelijk.

Het is tijd voor echte actie van echte leiders. Laten we blijven hopen op betere tijden.

Ronie Barel verhuisde van Israël naar Nederland en is blogger bij Nieuwwij.nl en Een Ander Joods Geluid. Dit blog werd geschreven op vrijdag 9 oktober. Om deze reden wordt er in dit blog geen melding gemaakt van de ontwikkelingen die sindsdien hebben plaatsgevonden.