logo

Geslaagde vertoning film 'Open Bethlehem'

16-12-2015 11:48

Op zaterdagavond 12 december organiseerde Een Ander Joods Geluid een achterbanbijeenkomst waarbij, in samenwerking met Palestine Link, de nieuwe documentaire Open Bethlehem werd getoond.  


De Palestijnse filmmaakster Leila Sansour uit Bethlehem was aanwezig om na de vertoning in gesprek te gaan met het publiek. De circa 25 aanwezigen zagen een ontroerende en heftige documentaire, die een ingrijpend portret is van de geschiedenis van de regisseur, de inwoners van Bethlehem en de veranderingen die zij gedwongen worden te ondergaan. De documentaire is in een tijdsbestek van 10 jaar door de Palestijnse filmmaakster gemaakt over de stad Bethlehem ten tijde van de bouw van de Israëlische afscheidingsmuur.

Het gesprek na afloop was interessant en goed, waarbij Leila vragen beantwoordde en meer vertelde over de campagne. Open Bethlehem is namelijk niet alleen de naam van de film, het is ook een campagne om mensen het verhaal van de stad te (laten) vertellen en de Israëlische regering te stimuleren om de stad weer open en vrij toegankelijk te maken voor bewoners en niet-bewoners. De afgifte van Bethlehem-paspoorten voor ambassadeurs van de stad die streven naar een open Bethlehem wordt ook door de campagne verzorgd. Meer informatie over de film, de campagne en Leila Sansour vindt u hier: www.openbethlehem.org.

Zie hier de trailer van de film.