logo

SISO: red Israël, stop de bezetting

22-09-2016 12:34

SISO (Save Israel Stop Occupation) is een nieuw initiatief bestaande uit vooraanstaande Israëli’s en organisaties die zich hebben aangesloten bij een groep toonaangevende Joden vanuit de hele wereld, om de toekomst van Israël te beïnvloeden.

50 jaar bezetting
In juni 2017 duurt de bezetting 50 jaar. Miljoenen Palestijnen gaan nog altijd gebukt onder de militaire bezetting van de Israëlische ‘democratie’. Een desastreuze situatie, niet alleen voor de Palestijnen, maar ook voor de Israëli’s. De voortdurende militaire bezetting vormt een reële bedreiging voor de veiligheid en welzijn van soldaten en Israëlische burgers en ondermijnt de morele en democratische structuur van Israël en zijn positie in de gemeenschap der naties.

Oproep aan de diaspora
500 invloedrijke Israëlische artiesten, intellectuelen en publieke figuren doen een oproep aan de Joodse diaspora om samen te werken, om de bezetting te beëindigen. SISO neemt deze oproep zeer serieus en verzoekt Joden wereldwijd om in het vijftigste jaar van de bezetting een beweging te vormen en de opgezette petitie te ondertekenen, voor een betere toekomst voor Israëli’s en Palestijnen.

Ondertekend door 500 vooraanstaande Isaëli’s, waaronder:
Shaul Arieli, Colette Avital, Elie Barnavi, Michael Ben-Yair, David Broza, Avrum Burg, Orly Castel-Bloom, Naomi Chazan, Yael Dayan, Akiva Eldar, Moshe Gershuni, Amos Gitai, David Grossman, David Harel, Eva Illouz, Daniel Kahneman, Dani Karavan, Amia Lieblich, Savyon Liebrecht, Alon Liel, Avishai Margalit, Ruchama Marton, Ronit Matalon, Sami Michael, Amram Mitzna, Ohad Naharin, Achinoam Nini, Amos Oz, Frances Raday, Michal Rovner, Alice Shalvi, Shimon Shamir, Joshua Sobol, Iftach Spector, Zeev Sternhell, Gila Svirsky, David Tartakover, Micha Ullman, Haim Yavin en Moshe Zuckermann.

Een Ander Joods Geluid
SISO stelt niet alleen een petitie op, maar organiseert de komende tijd verschillende activiteiten. SISO roept buitenlandse organisaties op hetzelfde te doen om de aandacht zoveel mogelijk te vestigen op de vijftigjarige bezetting en dat het nu eens afgelopen moet zijn. Voor EAJG is dit een bevestiging dat steeds meer Joden een ander Joods geluid willen laten horen. We ondersteunen onze ‘collega’s’ dan ook in de strijd voor gerechtigheid en een ‘beter’ Israël. En ook wij organiseren verschillende activiteiten onder de leuze ‘Enough is Enough’. We laten snel meer over het programma weten!

Meer informatie
Voor wie de petitie wil ondertekenen:
https://www.gopetition.com/petitions/diaspora-jews-join-israelis-in-a-partnership-to-end-the-occupation.html

Website van SISO: www.siso.org.il

SISO Facebook: www.facebook.com/SISO-Save-Israel-Stop-the-Occupation-693141230837717/

Flyer: media.wix.com/ugd/0e13d7_5c579b2a0ae2458480aa25bbed3e250b.pdf