logo

Nieuw

[Opinies]
Herinnert u zich nog de serie smakeloze, schofferende, moreel schunnige tweets die FvD-cory-fee (nou ja ‘fee’, heks) Annabel Nanninga verspreid over jaren de wereld instuurde?Auschwitz, Hitler, Mein Kampf, joden voor en joden na, Nanninga lustte wel pap van haar eigen grollen en ‘geestigheden’.
[EAJG activiteiten]
Op 9 april organiseren EAJG en The Rights Forum samen een uitslagenavond in het kader van de Israëlische verkiezingen. We beginnen om 19.00 uur, in Amsterdam. Jan van der Putten geeft commentaar! Aanmelden kan via info@rightsforum.org.
[Blog]
Ons bestuurslid Raymond Nethe herdenkt Ido Abram, die op 14 januari 2019 overleed.
[EAJG activiteiten]
Onze voorzitter Jaap Hamburger sprak 1 november in in Amsterdam. Tegen de commissie Algemene Zaken deelde hij zijn bezwaren tegen de toepassing van het Joods Akkoord in zijn huidige vorm, vooral vanwege de erin gesmokkelde IHRA-definitie.
[Dossiers]
Een Ander Joods Geluid is geschokt en intens verdrietig door het nieuws hoe gisteren in een sjoel in Pittsburgh 11 Joodse bezoekers en politiemensen zijn omgekomen bij een aanval van een extreem-rechtse terrorist.
[Publicaties EAJG]
Gisteren ontving de Vaste Kamercommissie van Binnenlandse Zaken een petitie met het verzoek de IHRA-definitie wettelijk te verankeren. Anticiperend stuurde EAJG alvast een brief. Leuk detail: deze zelfde petitie was een paar maanden geleden ook al aangeboden, aan de commissie BuZa.

+972 Magazine:

Een Ander Joods Geluid neemt deel aan het publieke en politieke debat over Israël en Palestina. Door publicaties, het optreden in de media en het organiseren van bijeenkomsten wil EAJG bijdragen aan een rechtvaardige en vreedzame oplossing van het conflict.