logo

Nieuw

[EAJG activiteiten]
Onze voorzitter Jaap Hamburger sprak 1 november in in Amsterdam. Tegen de commissie Algemene Zaken deelde hij zijn bezwaren tegen de toepassing van het Joods Akkoord in zijn huidige vorm, vooral vanwege de erin gesmokkelde IHRA-definitie.
[Dossiers]
Een Ander Joods Geluid is geschokt en intens verdrietig door het nieuws hoe gisteren in een sjoel in Pittsburgh 11 Joodse bezoekers en politiemensen zijn omgekomen bij een aanval van een extreem-rechtse terrorist.
[Publicaties EAJG]
Gisteren ontving de Vaste Kamercommissie van Binnenlandse Zaken een petitie met het verzoek de IHRA-definitie wettelijk te verankeren. Anticiperend stuurde EAJG alvast een brief. Leuk detail: deze zelfde petitie was een paar maanden geleden ook al aangeboden, aan de commissie BuZa.
[Opinies]
Bestuur, staf en Comité van Aanbeveling van Een Ander Joods Geluid zijn diep geschokt door het recente tragische overlijden van Evelien Gans. Bestuurslid András Krahl tekent zijn gedachten op.
[Opinies]
Predikant Henri Veldhuis, bestuurslid van The Rights Forum, was een goede vriend-op-afstand van EAJG.

+972 Magazine:

Een Ander Joods Geluid neemt deel aan het publieke en politieke debat over Israël en Palestina. Door publicaties, het optreden in de media en het organiseren van bijeenkomsten wil EAJG bijdragen aan een rechtvaardige en vreedzame oplossing van het conflict.