Over de Joodse heisa

Opinies

Man hoed joods geluid

Over de Joodse heisa rond een column van de Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst in dagblad De Morgen

Herinnert u zich nog de serie smakeloze, schofferende, moreel schunnige tweets die FvD-cory-fee (nou ja ‘fee’, heks) Annabel Nanninga verspreid over jaren de wereld instuurde? Auschwitz, Hitler, Mein Kampf, joden voor en joden na, Nanninga lustte wel pap van haar eigen grollen en ‘geestigheden’.

Door Jaap Hamburger 

Zij kreeg de totale absolutie – in de NRC! – van Hanna Luden, de directeur van het CIDI. Smakeloos, maar verder ‘niets aan de hand’ vond die. En geen joodse haan die er nog naar kraaide. Waarom? Nanninga is onvervaard ‘pro-Israël’ en dan wordt een beetje antisemitisme – of een beetje boel – genadiglijk door de vingers gezien. Steun de Israëlische bezetting, het verschaft u een vrijbrief voor antisemitische streken. Het o zo ‘onafhankelijke’ CIDI volgt hierin trouw de Israëlische politiek en Netanyahu in het bijzonder.

Eenanderjoodsgeluid6

Het CIDI, gewoon een short-cut voor: lasteren en meten met twee maten.

Maar wat als u – in de context volstrekt functioneel!- de spot van de – joodse! – Gainsbourg over ‘joodse neuzen’ citeert, (citeert!) – Gainsbourg plaagde dat jood-zijn geen godsdienst wezen kon, want geen godsdienst zou zulke neuzen toestaan -, en u zich tegelijkertijd heftig tegen de bezetting keert, die zich immers deels beroept op Bijbels-godsdienstige legitimatie’? Dan zijn de CIDI-rapen gaar!

Dat overkomt dezer dagen de Vlaamse schrijver Dmitri Verhulst. Eén column in De Morgen waarin hij fel van leer trekt, en huppekee, heel geschokt officieel joods Vlaanderen en dito joods Nederland met inbegrip van een opperrabbijn, vallen over Verhulst heen.

Het CIDI, dat door haar eeuwige en ergerlijke ‘vergoelijkende opstelling’ ten aanzien van de Israëlische koloniale bezetting alle moreel gezag al jaren geleden verloren heeft – net als alle rabbijnen, van links tot rechts, moreel platzak- het Cidi dat alles, ALLES wat krom is recht praat, schreeuwt het van de daken: Verhulst is een antisemiet! Schande!

 

Heb je een vraag?

Neem dan contact op via de telefoon, mail of het contactformulier.